Aanvraag

Voor sommige mensen is er een gegaan moment dat er actie ondernomen moet worden. Dit kan inhouden dat de huidige situatie niet meer lukt of juist dat u op zoek bent naar kalmte en rust. Wij kunnen u helpen met de rust opzoeken. Meeste mensen vallen binnen twee categorieën, deze zijn budget beheer en bewindvoering. Hieronder hebben we een duidelijke uitleg van beide aanvraag mogelijkheden.

Budget Beheer

Budget beheer is een lichte ondersteuning in de bankzaken en wordt ook weleens inkomensbeheer genoemd. Het houdt in dat wij een machtiging krijgen van uw rekening om inzage te kunnen krijgen in uw bankzaken. Hierdoor kunnen wij een budget plan opstellen zodat de inkomens en uitgaven stabiel blijven. Wij merkten dat er vaak drie redenen zijn om te kiezen voor budget beheer. Dit zijn de volgende.

  • Geen tijd om eigen bankzaken te regelen
  • Geen motivatie om eigen bankzaken te regelen
  • Tijdelijke ondersteuning in het regelen van de bankzaken

Wij zullen voor u de uitgaven categoriseren en een budget plan opstellen. Wij zullen met adviezen komen wat wij het meest geschikt voor u vinden. We merken vaak dat mensen kiezen voor bewindvoering aangezien de persoon zelf dan niet meer verantwoordelijk is over de eigen financiën.

Bewindvoering

Bewindvoering levert vaak het meeste kalmte en rust op. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over uw financiën want de bewindvoerder zal dan alles regelen. De bewindvoerder zal voor u de toeslagen aanvragen en alle aangiftes doen. Tevens gaan ook alle incasso’s en deurwaarders via de bewindvoerder. Hierdoor kiezen vele mensen voor bewindvoering want het levert vaak veel stabiliteit op. De redenen waarom sommige mensen kiezen voor bewindvoering zijn de volgende.

  • Opgelopen schulden
  • Handicap of ziekte
  • Kalmte en Stabiliteit

Wanneer een aanvraag van bewind bij ons binnenkomt zullen wij alle papieren klaar maken. Het moet namelijk goedgekeurd worden door de rechtbank.