Waarschijnlijk had u het al in het nieuws gehoord dat er recentelijk een adempauze ingelast kan worden voor mensen die schulden hebben openstaan. Maar de vraag is natuurlijk wat dit voor u zal betekenen. De adempauze houdt in dat u zich tijdelijk geen zorgen meer hoeft te maken over de aanmaningen die krijgt, deurwaardes bij uw huis en telefoontjes over betalingen. Het doel is dat de geschreven wet, in samenwerking met het NVVK, in februari 2017 in werking zal treden. Eerder kon je al om deze regelingen vragen bij de schuldeisers, maar ze hoefde hier niet aan mee te werken. Het doel van de wet is dat er aan mee gewerkt moet worden.

Stabiliteit en Rust

De wet zal ervoor zorgen dat er in de huidhouden meer stabiliteit en rust komt. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om uw financien weer in orde te krijgen. Dit klinkt vanzelfsprekend maar vaak is dat niet het geval. Wij hebben vaak gemerkt dat er vaak meer concrete plannen nodig zijn om echt uit de schulden te kunnen komen, hierbij kan misschien een adempauze niet voldoende zijn. De financiele opvoeding is iets waar veel mensen tegenaan lopen, en schulden zijn helaas snel weer gemaakt.

De wet zou echter wel ideaal zijn voor mensen die kort lopende en lage schulden hebben. Hierbij krijgt u over het algemeen meer rust en stabiliteit in de familie, en hoeft u tijdelijk niet aan uw financien te denken.

Aanvragen van Adempauze

Aanvragen van de pauze kan een intensief proces zijn. Het doel is dat alle schuldeisers aangeschreven worden met hetzelfde verzoek. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer sommige schuldeisers worden overgeslagen en u nog steeds deurwaarders aan het huis krijgt. Voordat u de aanvraag doet moet u een goed overzicht hebben wat er allemaal nodig is om dit te realiseren. Hierbij kunt u denken aan openstaande bedragen, klantnummers en gemaakte afspraken.

Heeft u openstaande schulden waar u de adempauze voor wilt aanvragen maar u weet niet precies hoe u dat kan doen? Wij van Bewindvoering Deventer kunnen u hiermee helpen, en zorgen dat u de kalmte in uw financien terug krijgt.