Bewind

De financiën regelen kan soms lastig zijn. Sommige mensen zitten in een lastig pakket en weten niet precies meer hoe ze er uit moeten komen. Hiervoor is bewindvoering een passende oplossing. Wij helpen, ondersteunen en begeleiden mensen die in financieel zwaar weer zitten, maar ook mensen die zelf niet in staat zijn om de eigen bankzaken te regelen. Hierbij kunt u denken aan een fysieke of mentale handicap. Wij houden zelf van een persoonlijke aanpak aangezien elk persoon verschillend is. Wij nemen de behoeften van onze cliënten altijd mee met de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Wij vinden het van belang dat onze cliënten een  prettig en plezier leven kunnen overhouden met de financiële middelen.

De Bewindvoering

Bewindvoering bestaat voornamelijk uit twee mogelijkheden. Dit is beschermbewind en schulden bewind. Bij beschermbewind beschermen wij de persoon zodat er geen misbruik gemaakt kan worden van de situatie. Bij schulden bewind gaan wij moet schuldeisers praten zodat de persoon zo snel mogelijk weer uit de schulden is. Buiten dit om geven wij ook ondersteuning aan om te zorgen dat de persoon weer zelfstandig kan handelen. In totaal doet een bewindvoerder de volgende activiteiten.

  • In kaart brengen van schulden
  • Stabiliseren van schulden
  • Betalingsregelingen treffen met schuldeisers
  • Schuldenlast verminderen
  • Begeleiden naar zelfstandigheid

De duur van het bewind is afhankelijk van de situatie waar de persoon zich in bevind. Een einde van het bewind kan altijd aangevraagd worden.

Eenmaal onder bewind zullen wij alle bankzaken voor u regelen. U hoeft qua financiën niets meer te doen. Wij zullen ervoor zorgen dat de schulden betaald worden en betalingsafspraken gemaakt zullen worden met de schuldeisers. Dit creëert veel kalmte en vastheid.

Verzoek tot Bewind

Een verzoek tot bewind begint bij een persoonlijk gesprek met u. Wij gaan doornemen met u wat de mogelijkheden zijn, en kijken wat het best bij u past. Uiteindelijk zullen we een verzoek indienen om u onder bewind te stellen bij Bewindvoering Deventer. De rechtbank zal beslissen of het goed gekeurd wordt. Wanneer het verzoek goed gekeurd is zullen wij gelijk uw financiën regelen, en hoeft u zich geen meer zorgen te maken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan op 06-8770 5914 of vul ons aanvraag formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.