Vaak krijgen wij de vraag of de stadsbank een oplossing is voor schulden problematiek. Dit is een algemene vraag aangezien het een overheidsinstelling is. De overheid is er natuurlijk voor om u te helpen. De stadsbank heeft zowel voordelen als nadelen. En in dit artikel proberen wij beide kanten te weergeven zodat u de juiste beslissing voor u kunt maken. Wij proberen te schrijven uit de problemen waar onze clienten vaak tegen aan lopen.

Schulden problematiek

Wanneer u in aanraking komt met de stadsbank dan heeft u waarschijnlijk een vorm van schulden problematiek. Dit kan door vele manieren opgelopen zijn en het is een erg subjectief begrip. Voor sommige mensen is een schuld van 4.000 euro al problematisch maar voor anderen is dit 40.000 euro. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van de opvoeding en huidig inkomen wat u momenteel heeft.

Problematische schulden zijn schulden die u niet binnen een redelijke termijn kan oplossen. Natuurlijk is het belangrijk dat u wel naar een oplossing zoekt. Hierbij kan de stadsbank helpen en ondersteuning bieden. Het doel van de instelling is om de financiele weerbaarheid te vergroten van de mensen actief in de gemeenten. Zij willen dit doen door de diensten aan te bieden.

Hulp stadsbank en Bewindvoering

Wij willen in dit artikel onderscheid maken wat de stadsbank voor u kan betekenen en wat het verschil is bij bewindvoering. De stadsbank voert ook bewind over mensen uit maar heeft ook andere taken zoals leningen verstrekken aan hen die niet bij een bank aan een lening kunnen komen. In principe voeren zij alle taken uit die een bewindvoerder ook doet maar er zijn nog wat persoonlijke verschillen.

Wij krijgen vaak te horen dat mensen bij de bank als een nummer beschoudt worden. Bij een proffesionele bewindvoering hoort dat niet het geval te zijn. Buiten dit om hebben zij vele procedures waar zij zich aan houden, waar een bewindvoerder eventueel flexibeler in kan zijn. Wij merkten regelmatig dat mensen liever onder bewind staan bij een kantoor dan bij de bank in kwestie.

Vaak zien we dat mensen het fijner vinden om eerst onder bewind te komen te staan en dan naar de stadsbank te gaan. De stadsbank vraagt namelijk veel informatie, en wij merken dat vele mensen die informatie niet tot hun beschikking hebben. Een bewindvoerder zou een goede inventarisatie voor u kunnen maken om vervolg stappen voor u te ondernemen.