Het kan voorkomen, dat u in de situatie bent gekomen dat u, om welke reden dan ook, niet tevreden met uw huidige bewindvoerder. Helaas komt het nog steeds vaak voor dat bewindvoerders hun taken niet zorgvuldig uitvoer. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er gewoon weg geen wederzijds vertrouwen is.
Dit zijn legitieme redenen om actie te ondernemen en te willen veranderen en overstappen van de een naar het ander. Het gaat tenslotte wel om U.
Alle financieel planners hebben een klachten procedure waar u uw klacht in kan dienen. De vraag blijft dan natuurlijk wat er met de klachten gedaan zal worden. Uiteraard heeft u bij het intakegesprek het klachten reglement van u contact persoon ontvangen, toch? Wanneer uw bewindvoerder niet functioneert zoals hij hoort, probeer dan zo snel mogelijk van bewindvoerder te veranderen.

Toezicht op bewindvoerders

De kantonrechter houdt het toezicht op de verrichte werkzaamheden van de bewindvoerder. De bewindvoerder is altijd verplicht om de aanwijzingen van de kantonrechter op te volgen. Daarnaast zijn er richtlijnen opgesteld voor uw bewindvoerder. Deze worden jaarlijks getoetst door de rechtbank. Ook is het zo dat de bewindvoerder opgeroepen kan worden om op zitting te verschijnen om verantwoording af te leggen over de gang van zaken. Dit zal voor zowel Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe en alle overige provincies.

Proces van Veranderen

Wanneer u veranderd zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden met de nieuwe bewindvoer(ing). Om te beginnen kunt u contact op nemen met de nieuwe bewindvoerder waar u zich het best bij voelt. Denk bijvoorbeeld aan de bewindvoerders van bewindvoering Deventer. Deze voeren bewindvoering taken uit in heel Nederland. Uiteraard zullen er de nodige documenten moeten worden opgesteld. Deze zullen wij voor u in orde maken, denk bijvoorbeeld aan de bereidheidverklaring.
Hierna zult u een begeleidende brief moeten schrijven waarom u wilt wisselen van bewindvoerder. Hierbij kan de bewindvoering u helpen met een goede duidelijke brief op te stellen voor de rechtbank. Wanneer alle stukken bij de rechtbank ingeleverd zijn dan gaat de rechtbank kijken de verandering gegrond is.
In principe hoeft u niets te doen na de verandering, dit wordt geregeld door de twee bewind voeringen en u zult er niets van merken.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van bewindvoering Deventer met het veranderen van bewindvoering? Klik dan hier.