Vele aanmeldingen die wij ontvangen komen voort uit een schulden problematiek. Schulden problematiek is de laatste jaren een groot probleem geworden in Nederland. Sinds de crisis zijn steeds meer mensen in aanraking gekomen door schulden. Vaak zagen wij dat dit kwam door ontslagen. Om uit deze problematiek te komen is de uitgaven verminderen een belangrijk punt. De manier waarop mensen in schulden komen is vaak omdat er te weinig binnen komt om de uitgaven te dekken. In deze blog proberen wij te helpen zodat u kleine uitgaven kan verminderen.

De Uitgaven

Om inzicht te krijgen wat er binnen komt en uit gaat is het noodzakelijk om alle uitgaven te categoriseren. Hierbij kan gedacht worden aan wat het belangrijkst is. Vaak is dit de huur en gas, water en electra. Buiten dit om hebben vele mensen hobby’s. Het blijft belangrijk in elk leven om te streven naar wat je leuk vindt. Vaak zien wij dat er uitgaven zijn die onverwacht zijn of juist niet noodzakelijk. Iets wat we vaak zien is het CJIB. Het CJIB legt verkeersboetes op. Bij de CJIB moeten deze moeten deze boetes betaald worden, en kunnen helaas geen betalingsregelingen getroffen worden. Als u net wat beter op uw snelheid let of minder vaak het oranje stoplicht probeert te halen dan kunt u vaak al wat kosten besparen.

Budgetteren

Budgetteren is eigenlijk de belangrijkste manier om kosten te verminderen. Ga eens langs wat uw prioriteiten zijn. Als eerste vinden wij van Bewindvoering Deventer dat de huur en gas, water, electra als eerst betaald moet worden. Uiteindelijk blijft het noodzakelijk dat u een dak boven uw hoofd heeft. Ga ook eens langs de automatische incasso’s. Welke kunnen weg of verminderd worden zoals goede doelen. Denk in dat opzicht altijd als eerst aan uwzelf.

Zit u momenteel met het probleem dat u uw overzicht verloren heeft? Dan zouden wij u kunnen helpen. Wij kunnen ervoor zorgen dat er weer overzicht komt en dat u weer kan genieten van uw leven. Bent u geintereseerd? Neem dan contact met ons op.