Wisselen van bewindvoerder is vaak mogelijk. Het komt geregeld voor dat een bewindvoerder niet presteert of juist dat er geen goede klik is tussen de persoon en de bewindvoerder. Wij hebben gemerkt dat onafhankelijke bewindvoerders soms slecht reageren en afspraken niet nakomen. Wij van Bewindvoering Deventer vinden dit erg schadelijk. Activiteiten als dit geeft ons professioneel vak een slechte naam. Wij doen er hierom alles aan om de beste service te verlenen naar onze cliënten. Hier wordt natuurlijk ook voor betaald.

Kwaliteitseisen

Elke bewindvoerder moet voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Dit wordt jaarlijks bekeken door de rechtbank van uw regio. Recentelijk hebben een kwart van alle bewindvoerders moeten stoppen aangezien zij niet aan de kwaliteitseisen voldeden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een passende HBO diploma en affiniteit met het vak.

Buiten de kwaliteitseisen om zijn er nog aanvullende eisen. Hierbij kunt u denken dat bijvoorbeeld er geen directe link mag zijn met een instelling waar de persoon verblijft. Nevenactiviteiten zijn ten strengste verboden.

De Overstap

Als u eenmaal weet dat u wilt overstappen dan zijn er een aantal kleine stappen die gedaan moeten worden. U moet aangeven welke bewindvoerder u bereid bent om aan te dragen als nieuwe bewindvoerder. Vele bewindvoeringen vragen aan u om alles af te ronden. Bij Bewindvoering Deventer zullen wij dit uit uw handen nemen. Wij zorgen dat alle papieren goed op de post gaan, en helpen u met het invullen van de akkoordsverklaring. Het is gelukkig weinig papier werk, u hoeft zelf maar een enkele formulier te ondertekenen. Buiten dit om zorgen wij ervoor dat het goed wordt aangeleverd bij de rechtbank.

Om te wisselen van bewindvoerder kan soms wat tijd overheen gaan. De rechtbank zal beslissen of het wordt goedgekeurd. Wij hebben zelf mee gemaakt dat het binnen twee weken kan maar ook dat er nog iets meer tijd overheen kan gaan.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bel ons gerust op 06-3462 7501 of vul het onderstaande formulier in.